Cake for 2

Heb jij ook soms zin om een taartje te bakken, maar dan niet per se eentje voor 10-12 personen? Staan de volgende dingen je dan altijd in de weg:

  • Ik ga binnenkort op vakantie en kan een hele taart niet bewaren.
  • Zoveel dure en bijzondere ingrediënten ga ik echt niet in die hoeveelheden kopen.
  • Ik weet niet of ik de taart wel lekker vind.
  • Ik wil experimenteren met bepaalde ingrediënten, maar weet niet of het samen wel werkt (denk aan smaak, meel, wel/geen eieren, vervangers voor ingrediënten door allergie).
  • Ik moet de hele taart in mijn eentje gaan opeten en daar word ik alleen maar dik van. (Is bij mij meestal het geval.)

Ik had hier ook altijd moeite mee, maar toen bedacht ik me: er bestaan ook gewoon taartvormpjes waar je een taartje mee maakt die je met z’n tweeën kan opeten. En ik hoor je al denken: “Ja, maar Stefani de meeste recepten zijn voor taartvormen van 16-24 cm doorsnede. Ik weet echt niet hoe ik dat moet gaan omrekenen.” Nou, gelukkig hoef je dat ook niet zelf om te rekenen! Daarvoor heb ik namelijk de rubriek “Cake for 2” in het leven geroepen. Ik zal elke week een receptje voor een 2 persoons-taartje posten, dus je hoeft de ingrediënten helemaal niet meer om te rekenen. Handig hè? En als je dan toch een ander recept wil omrekenen dan heb ik daar ook iets voor bedacht: een omrekentabel. Ook staat er de formule bij mocht je een afwijkende vorm hebben. En vragen mag altijd!

Dus waar wacht je nog op, zoek een lekker recept uit en maak een “Cake for 2”!

Advertisements