Simpel bananenbrood

De meeste recepten die ik geprobeerd heb voor bananenbrood waren altijd ‘healthy’. Het probleem (als je al van een probleem kan spreken, want lekker waren ze wel!) was altijd dat ze niet echt wilden rijzen en heel compact bleven. Maar mijn zoektocht ging verder…

In het bakboek van Hummingbird vond ik een ander recept voor een bananenbrood. Wel met veel boter en suiker, dus eigenlijk heel ongezond. Toch vond ik dat ik het recept moest gaan proberen, want ik wilde ook wel eens een ‘ongezond’ bananenbrood proberen te maken. Het resultaat? Super lekker smeuïg en mooi gerezen en gewoon jammie! Zeker voor herhaling vatbaar.

HET RECEPT

Personen: 12 plakken
Tijd: 30 minuten bereiden + 1 uur baktijd
Ingrediënten:

  • 270 g lichtbruine basterdsuiker óf rietsuiker
  • 2 eieren
  • 200 g bananen
  • 280 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl gemberpoeder
  • 140 g gesmolten boter

Bereiding:

  1. Vet een cakeblik in, bestuif het daarna met bloem.
  2. Klop de suiker met de eieren schuimig.
  3. Pureer de banaan en klop deze mee aan het suikermengsel.
  4. Voeg all droge ingrediënten toe. Dus wacht nog even met de boter!
  5. Meng de gesmolten boter door het beslag.
  6. Vul het cakeblik met het beslag.
  7. Zet in een oven van 170°C voor ongeveer een uur. Prik met een sateprikker in het bananenbrood. Komt deze er schoon uit? Dan is het bananenbrood klaar. Is het nog een beetje plakkerig? Laat nog ietje langer in de oven staan.
  8. Laat even afkoelen en verwijder het cakeblik.
  9. Smullen maar!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s