Rabarbertaart

Nu het zonnetje lekker begint te schijnen, leek het me leuk om mijn eerste “Cake for 2” ook in het zonnige thema te laten passen. Voor mij is rabarber echt een lente groente (ja je leest het goed: groente!). Ik maak dan ook graag rabarbercompote voor in mijn yoghurt, op mijn boterham, in mijn havermout, voor gewoon lekker zo uit een bakje. Natuurlijk altijd met wat suiker zodat het lekker zoet is.
Maar een taartje met rabarber is natuurlijk ook erg lekker! Je zou zelfs een gedeelte van de rabarber kunnen vervangen door rood fruit. Dus waar wacht je nog op: aan de bak voor dat leuke lente taartje!

SAMSUNG CSC

HET RECEPT

Personen: 2
Tijd: 30 minuten bereiden + 55 minuten baktijd
Ingrediënten:

  • 100 g rabarber
  • 1 el kristalsuiker
  • 44 g roomboter
  • 1/4 el vanillesuiker
  • 32 g kristalsuiker
  • 3/4 ei
  • 68 g bloem
  • 2 g bakpoeder
  • 38 g griekse yoghurt

Bereiding:

  1. Vet een taartvorm van 12 cm doorsnede in.
  2. Snijd de rabarber in stukjes van 1/2 cm en meng hier de el suiker door.
  3. Mix de roomboter, de kristalsuiker, de vanille en de yoghurt.
  4. Mix het ei erdoorheen.
  5. Meng de bloem en het bakpoeder erdoorheen.
  6. Giet de helft van het beslag in de taartvorm. Strooi er de helft van de rabarber overheen. Schenk hier de rest van het beslag overheen. Strooi op het laatst de rest van de rabarber over het beslag.
  7. Zet in een oven van 175°C voor 55 minuten. Laat iets afkoelen.
  8. Smullen maar!

SAMSUNG CSC

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s