Gepofte zoete aardappel met Mexicaanse bonen/mais salade

Mijn go-to maaltijd van het moment. Ik denk dat ik dit nu ongeveer elke week eet, omdat het zo makkelijk en lekker is. En die gepofte zoete aardappel uit de magnetron is echt een uitvinding. Zoveel sneller dan wanneer je hem uit de oven maakt. Op de foto ligt er ook nog wat broccoli bij, maar het standaard recept wat ik normaal eet is zonder broccoli.

Ideaal voor lunch of diner!
HET RECEPT

Personen: 2
Tijd: 30 minuten
Ingrediënten:

  • 2 zoete aardappels
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 300 g mais
  • 400 g zwarte bonen
  • citroen of limoensap
  • koriander
  • 1 avocado
  • crème fraîche
  • 300 g gehakt

Bereiding:

  1. Snijd de tomaat in blokjes. Doe in een kom.
  2. Snijd de ui in dunne halve ringen. Doe in de kom erbij.
  3. Laat de mais uitlekken en doe in de kom.
  4. Snijd de koriander en doe met het citroen- of limoensap in de kom.
  5. Spoel de zwarte bonen af en pof in een hete pan met wat olie op hoog vuur. Doe dit ongeveer 10 minuutjes. Doe bij de tomaat, ui en mais.
  6. Bak het gehakt met wat peper en zout tot het een beetje krokant is. Duurt ongeveer 10-15 minuten.
  7. Spoel de zoete aardappel onder de kraan schoon. Prik er daarna met een vork gaatjes in. Omwikkel met keukenrol en maak dit nat. Knijp een beetje uit. Doe deze voor 10-15 minuten in de magnetron (900W). Keer halverwege.
  8. Haal het vruchtvlees uit de avocado en snijd in blokjes.
  9. Snijd de zoete aardappel open en schep er wat crème fraîche en de avocado blokjes op.
  10. Smullen maar!
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s