Aubergine tarte tatin

Op instagram volg ik Chickslovefood en zij hebben altijd makkelijke en lekkere recepten waar je maar weinig ingrediënten voor nodig hebt. Zo zag ik vorige week een aubergine tarte tatin langskomen en die moest ik gewoon maken!

Toegegeven ik heb wat dingen toegevoegd en aangepast, maar het was nog steeds lekker. Ik heb het gegeten met een lekkere salade, maar het zou ook prima voor lunch kunnen.

HET RECEPT

Personen: 3
Tijd: 75 minuten
Ingrediënten:

  • 2 aubergines
  • 1 rode ui
  • 300 g shiitake/li>
  • 6 el balsamicoazijn
  • 4 el honing
  • 1 el tijm
  • 1 rol vers bladerdeeg

Bereiding:

  1. Snijd de aubergines en rode ui in plakken van ongeveer 1 cm dik.
  2. Meng de balsamicoazijn en honing in een bakje.
  3. Bekleed een taartvorm met bakpapier.
  4. Bak de shiitake in een droge pan.
  5. Haal de plakken aubergine door het balsamicomengsel en leg ze in de taartvorm. Het mogen meerdere lagen zijn.
  6. Verdeel de uienringen over de aubergine.
  7. Verdeel de shiitake over de ui.
  8. Strooi de tijm eroverheen.
  9. Dek af met de rol bladerdeeg en druk nog even aan.
  10. Doe de taartvorm in een oven van 180°C voor ongeveer een uurtje.
  11. Smullen maar!

    Advertisements

    Leave a Reply

    Fill in your details below or click an icon to log in:

    WordPress.com Logo

    You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

    Google+ photo

    You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

    Twitter picture

    You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

    Facebook photo

    You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

    Connecting to %s