Gnocchi met paddestoelen, salie en pompoen

Tijdens het studeren ga ik altijd als sog (studie-ontwijkend-gedrag) op zoek naar recepten. Zo was ik op zoek naar dingen die ik altijd nog wil maken en kwam ik een recept tegen voor gnocchi van zoete aardappel en speltmeel. Voor mij een win-win situatie, omdat ik heel erg van zoete aardappel houd, gewone aardappel uit mijn eetpatroon heb verwijderd en koken voor mij even mijn hoofd leeg maken is (wat fijn is tijdens de studieperiode).

Maar ja wat moet je dan combineren met die gnocchi? Een traditioneel recept is natuurlijk met salie, boter en knoflook. Nou eet ik eigenlijk ook geen boter meer, dus moest het toch even anders. De salie wilde ik wel gebruiken en pompoen en salie zijn een hele fijne combi. Pompoen dus ook toegevoegd. Nou is alleen pompoen een beetje weinig, dus ook voor champignons, kastanjechampignons en oesterzwammen erbij gekozen.
Hoe ik dit allemaal gemaakt heb, lees je hieronder!

HET RECEPT

Personen: 4
Tijd: 70 minuten
Ingrediënten:

  • 2 zoete aardappels
  • 400 g speltmeel
  • 2 eieren
  • 1 flespompoen
  • 1 ui
  • 1 grote teen knoflook
  • 125 g champignons
  • 125 g kastanjechampignons
  • 100 g oesterzwammen
  • verse salie
  • oregano
  • rozemarijn
  • zout

Bereiding:

Pompoen:

  1. Schil de pompoen en snijd doormidden in de lengte en breedte. Schraap de pompoenpitten uit de pompoen.
  2. Snijd de pompoen in kleine stukken.
  3. Meng de stukjes pompoen met olijfolie, zout, rozemarijn en oregano.
  4. Doe de pompoen op een bakplaat en stop in de oven. Bak de pompoen als volgt: 30 minuten op 180°C, hussel de stukjes, bak 20 minuten op 200°C, hussel en bak nog eens 20 minuten op 220°C. Zo zorg je ervoor dat de pompoen van binnen lekker zacht is en van buiten lekker knapperig.

Gnocchi:

  1. Was de zoete aardappels en prik er gaatjes in. Omwikkel de zoete aardappels met keukenpapier en maak dit nat. Doe de zoete aardappels voor 10 minuten in de magnetron (900 W). Keer ze regelmatig. Als ze zacht aanvoelen zijn ze klaar. Dit is een heel erg makkelijke en vooral snelle manier van aardappels poffen.
  2. Snijd de aardappels doormidden en schep ze leeg in een kom.
  3. Voeg 2 eieren en de helft van het speltmeel toe. Meng dit tot een mooi deeg dat niet meer plakt.
  4. Maak lange slierten van stukken deeg en knip ze in kleine stukjes. Dit zijn de gnocchi.
  5. Doe de gnocchi in een grote pan met kokend water. De gnocchi zijn gaar als ze boven komen drijven, dit duurt meestal rond de 4 minuten.

wp-1485505523235.jpg

Saus:

  1. Snijd een ui in dunne halve ringen en de knoflookteen in dunne plakjes. Fruit in wat olijfolie.
  2. Scheur de salie, champignons, kastanjechampignons en oesterzwammen in stukken. Voeg toe aan de ui en knoflook.
  3. Voeg op het laatst de gekookte gnocchi toe. Bak deze nog even mee.
  4. Wil je een wat meer romige saus voeg dan nog wat slagroom/kookroom/mascarpone/ricotta of andere romig iets op het laatst toe.
  5. Smullen maar!

    Advertisements

    Leave a Reply

    Fill in your details below or click an icon to log in:

    WordPress.com Logo

    You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

    Google+ photo

    You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

    Twitter picture

    You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

    Facebook photo

    You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

    Connecting to %s