Stamppot met zoete aardappel, knolselderij en pastinaak

De temperaturen zijn aan het dalen, ik heb net twee extreem fijne warme vesten gekocht en ‘s ochtends vroeg waan ik me in een white icy wonderland.

Hoe dan ook als het koud wordt, is het tijd voor stamppot!

Aangezien ik ook weer ben begonnen met gezonder eten (iets met goede voornemens en een feestje 4 maart….), is dit een stamppot met goede koolhydraten en lekker veel groentes. Maar bij stamppot hoort ook worst, dus een lekker runderrookworstje mag er niet bij ontbreken. Et voila stamppot van zoete aardappel, knolselderij en pastinaak! 

HET RECEPT

Personen: 5
Tijd: 1 uur
Ingrediënten:

  • 800 g zoete aardappel
  • 1 knolselderij
  • 500 g pastinaak
  • 3 rode uien
  • 1 keer de rasp en het sap van een sinaasappel
  • Tijm
  • Rozemarijn
  • Oregano
  • Salie
  • 2 runder rookworsten

Bereiding:

  1. Snijd de onderkant van de rode uien af en haal de buitenste schil eraf. Snijd een kruis in de bovenkant. Meng de kokosolie en tijm en schenk dit over de uien. Zet in een oven van 200°C voor 40 minuten. 
  2. Snijd de pastinaak in stukken en doe in een oven van 180°C voor 30 minuten. 
  3. Snijd de zoete aardappel en knolselderij in kleine stukken. Kook dit voor 20 minuten gaar. 
  4. Stamp de groentes, als ze gaar zijn, tot een mooie stamp. 
  5. Meng de ui, de kruiden, de pastinaak en de sinaasappel rasp en sap door de groentes. 
  6. Verwarm voor het opscheppen de rookworst in plasticverpakking voor 2 minuten in de magnetron. 
  7. Smullen maar!

    Advertisements

    Leave a Reply

    Fill in your details below or click an icon to log in:

    WordPress.com Logo

    You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

    Twitter picture

    You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

    Facebook photo

    You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

    Google+ photo

    You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

    Connecting to %s