Pompoenmuffins

In de kerstvakantie ben ik voor eerste kerstdag bij mijn familie aan de bak gegaan. Zo heb ik een heerlijke pecan pie gemaakt en ook deze muffins.

Ik moet toezeggen ik ben niet echt een heel erg grote fan van muffins, omdat ze over het algemeen niet willen rijzen bij mij. Wonder boven wonder deden ze dat bij dit receptje wel. Pompoen op zichzelf smaakt niet per se heel erg ergens naar, maar in combinatie met de kruiden die ik erin heb gedaan, smaken de muffins naar pompoen met kruidcake achtige trekjes. Ik heb mijn familie er in ieder geval van zien genieten!

HET RECEPT

Aantal: 24
Tijd: 15 minuten voorbereiding + 25 minuten bakken per lading
Ingrediënten:

  • 450 g bloem
  • 300 g kristalsuiker
  • 165 g donker bruine basterdsuiker
  • 1,5 tl baking soda
  • 3/4 tl zout
  • 3 eieren
  • 450 g pompoenpuree (kook pompoen en pureer deze met een staafmixer, als het nog heel nat is kook je de puree nog even door tot hij wat droger is. Ik heb altijd het idee dat flespompoen een minder droge en gladde structuur krijgt dan andere pompoenen.)
  • 150 g gesmolten kokosolie
  • 1,5 tl vanille extract
  • 1,5 tl kaneel
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/4 tl kruidnagel

Bereiding:

  1. Meng de bloem, de kristalsuiker, de bruine basterdsuiker, de baking soda, het zout en de kruiden in een kom. Dit zijn de droge ingrediënten. 
  2. Meng in een andere kom de eieren, de pompoenpuree, de kokosolie en het vanille extract. Dit zijn de natte ingrediënten. 
  3. Meng de natte ingrediënten door de droge ingrediënten. Zodra de ingrediënten gemengd zijn, hoef je niet verder te mengen.
  4. Doe muffinpapiertjes/vormpjes in een muffinblik en vul elk vormpje tot ongeveer 0,5 cm onder de rand.
  5. Bak de muffins in een oven van 180°C in ongeveer 25 minuten per batch gaar. Prik de muffins voordat je ze uit de oven haalt nog even in met een satéprikker. Komt hij er droog uit? Mooi dan is de muffin klaar, anders moet je ze nog even in de oven zetten.
  6. Smullen maar!
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s