Knettermonchoutaart met champagne

Een nieuw jaar werd ingeluid met een monchoutaart waar witte chocolade, knettersuiker en champagne in verwerkt waren. 

Dit nieuwe jaar wil ik hard werken aan mijn blog. Beter worden in foto’s maken en regelmatiger recepten plaatsen. Wat betekent dat ik dingen moet gaan plannen! Allemaal voornemens waar ik me aan wil gaan houden. Hopelijk gaat dat lukken. Maar voor nu het recept waar 2017 mee begon! 

HET RECEPT

Ingrediënten:

  • 200 g lange vingers
  • 100 g roomboter
  • 3 zakjes knettersuiker
  • 400 g monchou
  • 400 g witte chocolade
  • 250 ml slagroom
  • 3 gelatineblaadjes
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 g diepvriesframbozen
  • 200 ml champagne

Bereiding:

  • Maal de lange vingers in een keukenmachine fijn en meng met gesmolten boter en 1 zakje knettersuiker. Vul een beklede bakvorm met die koekmengsel en zet in de koelkast. 
  • Week de gelatineblaadjes in een laagje champagne. 
  • Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker. 
  • Smelt 200 g witte chocolade en los hier  1 gelatineblaadje in op. Mix de gesmolten chocolade met de monchou. 
  • Spatel de opgeklopte slagroom door het monchou mengsel heen.
  • Meng 1 zakje knettersuiker door het beslag. 
  • Haal de bakvorm uit de koeling en verdeel het monchou mengsel over de vorm. Laat dit minstens 4 uur opstijven in de koeling. Het liefst natuurlijk een hele nacht! 
  • Voor de topping van de taart hak je de overgebleven 200 g witte chocola grof. Meng hier het laatste zakje knettersuiker doorheen en optioneel wat zilveren suikerballetjes. 
  • Voor de frambozensaus doe je de bevroren frambozen in een pannetje met de champagne. Breng dit net niet aan de kook en los de laatste 2 gelatine blaadjes hierin op. Verwarm dit tot de saus dik is geworden. 
  • Je kunt de taart nu versieren door de chocolade met knettersuiker en frambozensaus erover heen te strooien en schenken. 
  • Smullen maar! 

    Advertisements

    Leave a Reply

    Fill in your details below or click an icon to log in:

    WordPress.com Logo

    You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

    Google+ photo

    You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

    Twitter picture

    You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

    Facebook photo

    You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

    Connecting to %s