Gevulde flespompoen

Nu kerst dichterbij komt, zie je steeds meer kerstgerechten of uitgebreidere gerechten langskomen. Ik in ieder geval wel, want ik volg teveel fooddingen op social media. 

Dus zo kwam van de Allerhande de vegan gevulde flespompoen langs op Instagram (mij kun je ook volgen: @theengineerfoodblog). Het maken ervan duurde allemaal wat langer dan het recept zei, maar dat kan ook liggen aan onze gasoven: de deur sluit niet helemaal meer en geen idee of de temperaturen nog wel kloppen met de gasstand. Ik serveerde de pompoen met hasselback aardappelen waarvoor ik het recept een volgende keer post. 

HET RECEPT

Personen: 3
Tijd: 1,5 uur
Ingrediënten: 

 • 1 flespompoen
 • 200 gram spinazie
 • 250 gram paddestoelen (ik had heel simpel alleen gewone champignons en kastanjechampignons)
 • 2 tenen knoflook
 • 1 citroen
 • 2 tl 5 spices kruiden
 • 2 cm gember (duimbreedte)
 • Sateprikkers/vleestouw
 • Olijfolie
 • Zout en peper

Bereiding: 

 1. Snijd de pompoen doormidden in de lengte en haal de pompoen pitten eruit. Smeer de helften in met wat olijfolie en leg ze op hun platte kant op een bakpapiertje op de bakplaat. Dit schuif je in een voorverwarmde oven van 200C/gasovenstand 6 voor ongeveer 40-60 minuten.. Afhankelijk van hoe snel je pompoen zacht wordt. 
 2. Terwijl de pompoen in de oven zit, snijd je de paddestoelen en knoflook in grove stukjes. De ene hekft van de knoflook bak je met de paddestoelen en de andere helft bak je met de spinazie. 
 3. Als de pompoen zacht genoeg is, haal je hem uit de oven en schraap je het vruchtvlees uit de pompoen. Zorg dat er een mooie holle binnenkant blijft met nog ongeveer 2 cm vruchtvlees. 
 4. Meng het vruchtvlees met de schik en het sap van de citroen, de 5 spices kruiden, de geraspte gember en zout en peper naar smaak. zorg dat er een puree ontstaat. 
 5. Zo nu kun je de pompoen gaan vullen: begin met een laagje spinazie, dan een laagje pompoen, laagje champignons, laagje pompoen, laagje champignons, laagje spinazie. Zorg dat het allemaal goed aangedrukt is, want nu ga je de andere helft van de pompoen er weer opleggen. Maak de twee pompoenhelften aan elkaar door ze samen te binden met vleestouw of door er sateprikkers in te prikken. Leg de pompoen vervolgens nog een half uurtje in een oven van 180C/gasovenstand 4.
 6. Snijd de pompoen in schijven en dien op met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes.. Of in mijn geval hasselback aardappelen. 
 7. Smullen maar! 
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s