Marokkaanse garnalen met couscous

De meeste mensen die mij kennen weten dat ik een ontzettende Jamie Oliver gek ben. Nou zal het misschien in de loop van tijd ook bij jullie gaan dagen. Maar hier het eerste recept van Jamie Oliver op mijn blog: Marokkaanse garnalen met couscous.

Hier heb ik echt van genoten, omdat de smaakcombinaties in mijn ogen echt goed waren. Vooral de klodder yoghurt in combinatie met couscous vond ik erg lekker. Ik had nog nooit iets romigs bij de couscous gedaan. Ook koos ik dit recept, omdat ik weer eens wat anders wilde dan de standaard couscous die we hier in huis vaak maken. Al met al erg blij met mijn keuze!

HET RECEPT

Personen: 2
Tijd:Ingrediënten:

  • verse rozemarijn
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie
  • 1/2 tl gerookt paprikapoeder
  • saffraan
  • garnalen (ik gebruikte diepvriesgarnalen)
  • 1 sinaasappel
  • 150 gram couscous
  • 1 groente bouillonblokje
  • 1 citroen
  • 15 gram munt
  • 1 rode chilipeper
  • yoghurt
  • granaatappel
  • 200 gram erwtjes (ook gewoon uit de diepvries)
  •  1 gele paprika
  • 2 bosuitjes

Bereiding:

  • Ris de rozemarijn, pel het knoflookteentje en doe dit in een vijzel met wat zout. Maak er een mooie pasta van. Dit kan natuurlijk ook gewoon met de staafmixer. Voeg dan nog wat olijfolie, paprika poeder, saffraan en wat kokend water bij. Meng dit allemaal door elkaar en je hebt de marinade gemaakt.
  • Meng de garnalen met de marinade. Snijd de sinaasappel in partjes en leg dit ook in de marinade. Dit laat je ongeveer 10 minuutjes staan.
  • De couscous bereiden is heel erg simpel: neem een kom waar je de droge couscous in doet, schenk er kokend water bij, het bouillonblokje, roer even goed door, doe een bord op de kom en laat dit lekker staan stomen.
  • Kook de erwtjes even, zodat ze gaar zijn. Inmiddels zal de couscous ook wel gaar zijn en kun je het met een vork/lepel even doorroeren. Voeg hier dan een gesneden paprika, de erwtjes, fijngesneden munt en het sap van de citroen bij. Voeg hier dan ook nog naar smaak peper en zout bij.
  • Vervolgens zet je een pan op het vuur. Hier doe je de garnalen die lekker in de marinade hebben gestaan in met de marinade en sinaasappel. Dit bak je voor 4-5 minuten of eigenlijk tot de garnalen gaar zijn.
  • Meng de gebakken garnalen met al zijn heerlijke marinade ook door de couscous.
  • Maak nu de granaatappel open en verzamel de pitjes. Hier kun je trouwens ook prima de diepvriesvariant voor gebruiken, maar ik vind het nou eenmaal leuk om een granaatappel te ontleden. Meng de pitjes ook door de couscous.
  • Als allerlaatste leg je alles mooi op een bord, een goede klopper bovenop de couscous. Misschien nog een achtergebleven muntblaadje voor de sier erop en klaar is (in dit geval) Stefani.
  • Smullen maar!
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s