Wentelteefjes van suikerbrood

Ik ben een ontzettende zoetekauw en zeker ‘s ochtends heb ik graag een suikerpiek. Natuurlijk is dat niet gezond, maar wel erg lekker!

Wat ik dus hier heb gedaan om het nog zoeter en ongezonder te maken? Ik gebruikte suikerbrood in plaats van gewoon brood om wentelteefjes te maken. Het geweldige en lekkere hiervan is dat nu de suiker wat in het suikerbrood zit gaat karameliseren in de pan. Fingerlicking good!

HET RECEPT

Personen: 1
Tijd:
15 minuten
Ingrediënten:

  • 2 plakken suikerbrood
  • 1 ei
  • scheut melk
  • 2 el witte basterdsuiker
  • snufje kaneel
  • roomboter
  • 1 banaan

Bereiding:

  1. Mix in een diep bord het ei, de melk, de suiker en de kaneel.
  2. Laat de plakken suikerbrood in het ei/melkmengsel weken en draai ze even om zodat ze helemaal bedekt zijn.
  3. Smelt in een pannetje wat roomboter en bak hierin de plakken suikerbrood. Doe dit tot ze mooi bruin en krokant zijn gebakken.
  4. Snijd de banaan 1 keer in de lengte en 1 keer in de breedte door en bak ze samen in de pan met het suikerbrood.
  5. Voeg alles bij elkaar. Je kunt het natuurlijk ook nog lekkerder maken met verschillende soorten toppings, maar ik heb het lekker plain gehouden.
  6. Smullen maar!
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s