Appelcrumble

Niets ruikt er lekkerder dan gebakken appel met een goed kruimeldeegje… Of dat nou in de vorm van een appeltaart, appelflappen of in dit geval een appelcrumble is. Het go to toetje mocht je niets te uitgebreid willen maken, maar het wel stil aan tafel wil hebben.

Wat je in een crumble stopt is natuurlijk een kwestie van persoonlijke smaak, maar ik ga het liefste voor de traditionele appels!

HET RECEPT

Personen: 4
Tijd: 40 minuten
Ingrediënten:

  • 4 Jonagold appels
  • 100 gram ongebrande hazelnoten
  • 1 hand rozijnen
  • 1 el bindmiddel (maizena)
  • goede snuf kaneel
  • 75 gram boter
  • 100 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • snuf zout

Bereiding:

  • Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes.
  • Hak de hazelnoten grof.
  • Meng nu de appeltjes, hazelnoten, rozijnen, het bindmiddel en de kaneel met elkaar. Probeer er niet teveel van te snoepen, zodat je nog iets voor de crumble over houdt.
  • Nu voor de crumble zelf meng je in een kom de boter, bloem, suiker en het zout. Dit gaat het makkelijkste met je handen. Probeer alles tussen je vingertoppen te wrijven. Als je dit goed doet krijg je allemaal korrels voor een goede crumble.
  • Doe het appelmengsel in een ovenschaal en verdeel het crumbledeeg eroverheen.
  • Verwarm een oven voor op 180C/gasovenstand 4. Doe de crumble hier voor 30 minuten in.
  • Je kunt de crumble afmaken met een bolletje vanilleijs of een lekker klodden slagroom. Smullen maar!
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s