Paprikasoep

Vaak haal ik voor lunch op de universiteit een warm soepje voor de lekker. Eigenlijk vind ik soep altijd wel iets toevoegen met de lunch. Het voelt toch altijd net iets luxer ofzo.

Maar eigenlijk is je eigen soep maken net zo makkelijk (en een stukje goedkoper). Zeker als je de mogelijkheid hebt om het op te warmen op je werk/studie of thuis. En natuurlijk kun je het lang bewaren door porties in te vriezen. Wat daar trouwens een ruimtebesparende lifehack voor is: diepvrieszakken die goed sluiten vullen met een portie soep en dan in de vriezer. Neemt veel minder ruimte in dan telkens maar weer al die plastic bakjes!
Maar dat terzijde, soep is gewoon ideaal voor lunch of tussendoor om lekker mee op te warmen!

HET RECEPT

Personen: 4
Tijd: 40 minuten
Ingrediënten:

  • 6 rode paprika’s
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 bouillonblokjes (ik gebruikte groente)
  • 1 liter water (of net genoeg tot alles onder staat)
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding:

  1. Snijd de paprika, ui en knoflook in grove stukken.
  2. Bak eerst de ui en knoflook in wat olijfolie.
  3. Als dit wat zachter is geworden, voeg je de paprika toe. Bak dit nog even mee tot de paprika ook wat zachter is.
  4. Voeg de bouillonblokjes en het water toe. Daarna breng je alles aan de kook en dit laat je voor een half uurtje koken. Of natuurlijk tot alles zacht is gekookt.
  5. Als alles zachter is geworden, pak je de staafmixer en pureer je alles tot een gladde massa.
  6. Voeg eventueel wat verse kruiden of kaas toe voor smaak. Zo gebruikte ik koriander en feta.
  7. Smullen maar!

One thought on “Paprikasoep

Leave a comment