Pitabroodjes

Af en toe heb ik van die opvliegers dat ik alles zelf wil maken in plaats van kant en klaar te kopen. Zo ook deze avond. Ik had al een tijdje niet meer uitgebreid gekookt en had nu de tijd en vooral de zin om een goed broodje shoarma in elkaar te draaien. Maar ik vond wel dat ik dan zelf mijn pitabroodjes moest maken. Zo gezegd, zo gedaan!

Bleek dus uiteindelijk helemaal niet moeilijk te zijn en je hebt er ook geen rare ingrediënten voor nodig. Win-win situatie eigenlijk. En het feit dat ze ook nog eens naar echte broodjes smaakten, was al helemaal een cadeautje!

HET RECEPT

Stuks: 12
Tijd:
45 minuten
Ingrediënten:

 • 1 zakje gist
 • 100 ml warm water
 • 0,5 el suiker
 • 350 gram bloem
 • 1 tl zout

Bereiding:

 1. Los het gist en de suiker op in lauwwarm water en laat 10 minuutjes staan.
 2. Meng de bloem met het zout en maak er een hoopje van met in het midden een kuiltje.
 3. Voeg beetje bij beetje het water toe in het kuiltje. Terwijl je dit doet meng je met 1 hand het water met de bloem door elke keer een beetje bloem in het midden te kneden/draaien. Hier ga je mee door tot je al het water hebt toegevoegd en je een mooi samenhangend deeg hebt. Dit laat je in een bak 10 minuutjes rijzen op een warme plek.
 4. Verdeel hierna het deeg in 12 bolletjes en laat ze nog eens 15 minuutjes rijzen onder een vochtige theedoek (wel met lauwwarm water nat gemaakt).
 5. Rol elk bolletje uit tot ze een mooi ronde vorm hebben en een maximale dikte van 0,5 cm.
 6. Zo ga je elke keer een batch met broodjes bakken op een hete bakplaat in een voorverwarmde oven op 275C/gasovenstand 8 (eigenlijk je oven zo heet mogelijk, want dan bakt brood het beste). Mochten ze nou niet mooi bruin kleuren en je hebt een grill stand in je oven, zet die dan nog eventjes aan. Doe dit alleen niet te lang, want dan worden de broodjes heel hard.
 7. Als ze klaar zijn kun je ze vullen met wat je maar wilt. Geheel aan jou de keuze. Ik had ze met rode kool, tomaat, komkommer, gyros en zelfgemaakte knoflooksaus.
 8. Smullen maar!

img_20161030_185911

Advertisements

2 thoughts on “Pitabroodjes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s